Çerez Politikası

Son güncelleme tarihi: 11/11/2022

ÇEREZ NEDİR VE NEDEN KULLANILMAKTADIR?

Çerezler, bir web sitesini ziyaret ettiğinizde bilgisayarınıza gönderilen küçük metin dosyalarıdır. Nobel İlaç San. Ve Tic. A.Ş. şirketinin (bundan sonra “Şirket” olarak anılacaktır) https://nobelyum.com// web sitesinde (bundan sonra “İnternet Sitesi” veya “İnternet Sitemiz” olarak anılacaktır) kullandığı çerezler, sayfalar arasında etkili bir şekilde gezinmenizi sağlamak, tercihlerinizi saklamak ve genel olarak web sitesi deneyiminizi artırmak gibi birçok farklı iş yapar.

İnternet Sitemizden en verimli şekilde faydalanabilmeniz ve kullanıcı deneyiminizi geliştirebilmek için Çerez kullanıyoruz. Çerez kullanılmasını tercih etmezseniz tarayıcınızın ayarlarından Çerezleri silebilir ya da engelleyebilirsiniz. Ancak bunun İnternet Sitemizi kullanımınızı etkileyebileceğini hatırlatmak isteriz. Tarayıcınızdan Çerez ayarlarınızı değiştirmediğiniz sürece İnternet Sitesinde çerez kullanımını kabul ettiğinizi varsayacağız. Şirket, bu web sitesinin çalışması için gerekli olan çerezlerin yanı sıra, bazı gerekli olmayan çerezleri de kullanabilir. Bunu, bireysel kullanıcıları izlemek veya onları tanımlamak için değil, kullanıcılarımız için İnternet Sitemizi geliştirmeye devam edebilmek amacıyla sitelerin nasıl kullanıldığı hakkında yararlı bilgiler elde etmek için yapıyoruz. Yaptığımız hizmeti sağlamamız, ancak bu çerezleri kullanan sistemlerden edindiğimiz bilgiler sayesinde olmaktadır.

İşbu Çerez Politikası ile İnternet Sitesini ziyaretiniz sırasında çerezler aracılığıyla elektronik ortamda otomatik yollarla toplanan kişisel verilerinizin Şirketimiz tarafından 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (bundan sonra “KVKK” olarak anılacaktır) kapsamında nasıl işlendiği açıklanmaktadır.

İNTERNET SİTEMİZDE KULLANILAN ÇEREZ TÜRLERİ (Sürelerine Göre Çerezler)

Oturum Çerezleri (Session Cookies): Oturum çerezleri ziyaretçilerimizin İnternet Sitesini ziyaretleri süresince kullanılan, tarayıcı kapatıldıktan sonra silinen geçici çerezlerdir. Bu tür çerezlerin kullanılmasının temel amacı ziyaretiniz süresince İnternet Sitesinin düzgün bir biçimde çalışmasının teminini sağlamaktır. Örneğin; birden fazla sayfadan oluşan çevrimiçi formları doldurmanızın sağlanmaktadır.

Kalıcı Çerezler (Persistent Cookies): Kalıcı çerezler İnternet Sitesinin işlevselliğini artırmak, ziyaretçilerimize daha hızlı ve iyi bir hizmet sunmak amacıyla kullanılan çerez türleridir. Bu tür çerezler tercihlerinizi hatırlamak için kullanılır ve tarayıcılar vasıtasıyla cihazınızda depolanır. Kalıcı çerezlerin bazı türleri; İnternet Sitesini kullanım amacınız gibi hususlar göz önünde bulundurarak sizlere özel öneriler sunulması için kullanılabilmektedir. Kalıcı çerezler sayesinde İnternet Sitemizi aynı cihazla tekrardan ziyaret etmeniz durumunda, cihazınızda İnternet Sitemiz tarafından oluşturulmuş bir çerez olup olmadığı kontrol edilir ve var ise, sizin siteyi daha önce ziyaret ettiğiniz anlaşılır ve size iletilecek içerik bu doğrultuda belirlenir ve böylelikle sizlere daha iyi bir hizmet sunulur.

İNTERNET SİTEMİZDE KULLANILAN ÇEREZLER (Kullanım Amaçlarına Göre)

Teknik Çerezler: (Technical Cookies) Teknik çerezler ile İnternet Sitesinin çalışmasının sağlanmakta, İnternet Sitesinin çalışmayan sayfaları ve alanlarının tespit edilmesi amacıyla kullanılmaktadır. Teknik çerezler aracılığıyla toplanan kişisel verileriniz KVKK madde 5/2 çerçevesinde Şirketimiz meşru menfaatleri kapsamında işlenmektedir.

Otantikasyon Çerezleri: (Authentication Cookies) Ziyaretçiler, şifrelerini kullanarak İnternet Sitesine giriş yapmaları durumunda, bu tür çerezler ile, ziyaretçinin İnternet Sitesinde ziyaret ettiği her bir sayfada site kullanıcısı olduğu belirlenerek, kullanıcının her sayfada şifresini yeniden girmesi önlenir. Otantikasyon çerezleri aracılığıyla toplanan kişisel verileriniz KVKK madde 5/2 çerçevesinde Şirketimiz meşru menfaatleri kapsamında işlenmektedir.

Flash Çerezleri: (Flash Cookies) İnternet sitesinde yer alan görüntü veya ses içeriklerini etkinleştirmek için kullanılan çerez türleridir. Flash çerezleri aracılığıyla toplanan kişisel verileriniz KVKK madde 5/2 çerçevesinde Şirketimiz meşru menfaatleri kapsamında işlenmektedir.

Kişiselleştirme Çerezleri: (Customization Cookies) Kullanıcıların tercihlerini farklı internet sitesinin farklı sayfalarını ziyarette de hatırlamak için kullanılan çerezlerdir. Örneğin, seçmiş olduğunuz dil tercihinizin hatırlanması. Kişiselleştirme çerezleri aracılığıyla toplanan kişisel verileriniz KVKK madde 5/2 çerçevesinde Şirketimiz meşru menfaatleri kapsamında işlenmektedir.

Analitik Çerezler: (Analytical Cookies) Analitik çerezler ile internet sitesini ziyaret edenlerin sayıları, internet sitesinde görüntülenen sayfaların tespiti, internet sitesi ziyaret saatleri, internet sitesi sayfaları kaydırma hareketleri gibi analitik sonuçların üretimini sağlayan çerezlerdir. Analitik çerezler aracılığıyla toplanan kişisel verileriniz KVKK madde 5/2 çerçevesinde Şirketimiz meşru menfaatleri kapsamında işlenmektedir.

ÇEREZLER NASIL KONTROL EDİLİR?

Çerezleri almak istemiyorsanız, tarayıcınızı, çerezler gönderildiğinde size bildirim yapacak şekilde değiştirebilir veya çerezleri tamamen reddedebilirsiniz. Ayrıca önceden ayarlanmış çerezleri de silebilirsiniz. Cihazınızda ayarlanan web tarayıcısı çerezlerini kısıtlamak veya engellemek isterseniz, bunu tarayıcı ayarlarınızdan yapabilirsiniz; tarayıcınızdaki Yardım menüsünde bunun nasıl yapılacağı anlatılmaktadır. Alternatif olarak, birçok masaüstü tarayıcıda bunun nasıl yapılacağına dair kapsamlı bilgiler içeren www.aboutcookies.org adresini ziyaret etmek isteyebilirsiniz. Ancak, çerezlerimizi kabul etmezseniz, tarayıcı yazılımınızın veya İnternet Sitemizin tüm işlevlerini kullanamayabilirsiniz.

Çerez Detayları

Sağlayıcı Çerez Adı Çerez Türü Çerezlerin kontrolü Saklama Süresi
Google Analytics _ga Kalıcı, 3. taraf çerez Tarayıcı ayarları aracığıyla kabul/ret 2 Yıl
Google Analytics _gat Oturum, 3. taraf çerez Tarayıcı ayarları aracığıyla kabul/ret Oturum süresi
Google Analytics _gid Oturum, 3. taraf çerez Tarayıcı ayarları aracığıyla kabul/ret Oturum süresi
Vimeo vuid Oturum, 3. taraf çerez Tarayıcı ayarları aracığıyla kabul/ret 2 Yıl
Yandex Metrica yandexuid Oturum, 3. taraf çerez Tarayıcı ayarları aracığıyla kabul/ret 1 Yıl

İLGİLİ KİŞİ HAKLARI

KVKK’nın 11. maddesi uyarınca haklarınıza ilişkin taleplerinizi Veri Sorumlusuna Başvuru Usul ve Esasları Hakkında Tebliğ uyarınca hazırlayarak [Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası] üzerinden Şirketimize iletebilirsiniz.

Şirket, işbu Çerez Politikası hükümlerini dilediği zaman güncelleyebilir, değiştirebilir veya yürürlükten kaldırabilir. Güncellenen, değiştirilen ya da yürürlükten kaldırılan her hüküm, yayın tarihinde Kullanıcı için hüküm ifade edecektir. Yapılan değişikliğin ardından Şirket’in hizmet veya ürünlerini kullanmaya devam ediyor olmanız, değişikliklere muvafakatiniz bulunduğu anlamına gelecektir.

Nobel İlaç’ın Sağlık Profesyonellerine Yönelik Dijital Platformu

Daha iyi bir kullanıcı deneyimi sunmak ve hizmetlerimizi daha etkin sunmak için, üçüncü kişilere ait olanlar da dahil, çerezler ve benzer teknolojiler kullanmaktayız. Detaylı bilgi için Gizlilik Politikası’nı ve Çerez Politikası’nı. inceleyebilirsiniz.

Çerez Ayarları